Terugblik carnaval 2018

We hebben er met ons allen erg naartoe geleefd. Carnaval, na 15 jaar, weer terug in Buurthuis Gageldonk. Op de drie middagen waarop we open waren was het gezellig druk. In de avonduren iets minder. Bestuur en vrijwilligers kijken tevreden terug op een geslaagd evenement. Op naar 2019.

We trapten op 9 februari af met een mini en maxi kindercarnavalsdisco. Meer dan honderd kinderen hebben naar harte lust kunnen hossen op de lekker muziek van DJ Rave. Ouders die het ook gezellig vonden, konden ondertussen aan de bar iets drinken en gezellig praten met buurtgenoten.

En op de zaterdag, zondag en maandag daarna was iedereen, groot en klein weer vanaf 14.00 van harte welkom om te hossen op carnavalsmuziek gedraaid door DJ Ronnie en muziek van de verschillende kapellen die ons buurthuis aandeden.

Op zondag en maandag bezocht ook prins Antonîus en zijn gevolg het buurthuis. Vrijwilligers van het eerste uur Hanny de Boer en Nel Vermeeren kregen een prinselijke onderscheiding voor hun bewezen diensten voor het buurthuis.

Wekenlang is er met een team enthousiaste vrijwilligers uit de buurt keihard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. Er moesten nieuwe decorplaten gemaakt, geverfd en opgehangen worden, de zaal worden versierd, drank, versnaperingen en snoepzakjes voor de kinderen worden ingekocht, capejes voor de kleine prinsen en prinsesjes worden genaaid en last but not least, posters en flyers worden gemaakt, opgehangen en uitgedeeld worden.

Af en toe ging dit alles gepaard met stevige discussies onderling over hoe de zaken het beste konden worden aangepakt. Maar dat hoort er nou eenmaal bij. Al met al kijken we terug op een goed verlopen carnavalsfeest en kijkt iedereen uit naar de editie van 2019.