Met uilen op de foto

Ruim 50 kinderen kwamen woensdagmiddag 11 oktober met hun ouders langs in het buurthuis tijdens de uilenshow van Roofvogel Pagode Jan Riemens. Ze mochten allemaal met een van de zes vogels op de foto.

Spannend maar wel leuk

Het waren een kerkuil, een Sholiba uil, een boeboek, een Bengaalse oehoe en een Syberische oehoe. De kinderen vonden het spannend, zo’n uil op de arm, maar ook heel leuk. Ze gingen ook bijna allemaal met een of meerdere roofvogels op de arm op de foto.
Jan Riemens en zijn gezin van Roofvogel Pagode organiseren al jaren uilenshows in heel Nederland. Van de kleinste dochter tot de oudste zoon, ze doen allemaal mee. Uitgedost in toepasselijk kledij nemen ze vogels met veel liefde steeds op de arm, stellen de toeschouwers, in dit geval kinderen, eerst op hun gemak en zetten de vogels voorzichtig dan op de arm van de bezoekers. Uiteraard niet eerst voordat deze een stevige lerenhandschoen heeft omgedaan. Het zijn per slot van rekening roofvogels met een krachtige haaksnavel en sterke poten met gekromde nagels.